top of page

Van Lijf naar Liefde

VAN LIJF NAAR LIEFDE

Een week thuiskomen bij jezelf en van daaruit bij anderen.

11 tot 18 augustus 2023

Met je lijf als krachtig instrument leer je luisteren naar wat zich aandient in het hier en nu.
Wat vertelt je lichaam je, los van je drukke hoofd? Hoe blijf je bij jezelf in connectie met anderen? Hoe kan je jezelf omarmen en van daaruit uitreiken naar de ander en de wereld?
Een week lang onderzoeken we, onder vrouwen, de taal van ons lichaam en ontdekken we het samenspel tussen hoofd, hart en lijf. We verwelkomen alles wat zich aandient, ook conflict en polariteit. Compassievol en met lef. Speels en licht met ruimte voor wat we lastig vinden.


 

 

 

 

 

 

Je gaat terug naar huis
 

 • met concrete tips en tools die jou in het dagelijks leven ondersteunen om dicht bij jezelf te blijven

 • met een portie moed om te durven vragen wat je nodig hebt

 • met vaardigheden om met verschil om te gaan

 • met een vol hart om bij te dragen aan de wereld

Voel je goesting om jezelf deze week cadeau te doen?

We geloven dat ritme en herhaling belangrijk zijn om nieuwe ervaringen te absorberen en eigen te maken. Daarom hanteren we tijdens de zomerweek een gezamenlijk dagritme en voorzien we voldoende tijd voor jezelf om op je eigen ritme te kunnen zijn. 

We starten onze dag met het wakker maken van ons lijf, met beweging of meditatie. 

Elke dag snijden we een thema aan, geven we een stuk theorie/kader mee, wisselen we uit, oefenen en reflecteren we.  

We voorzien voldoende tijd om te integreren, te rusten, te wandelen, ... en samen te eten. 's Avonds laten we de dingen ontstaan: een sauna, een vuur, ... wie weet wat de avond brengt. 

WhatsApp Image 2021-12-30 at 14.20.39.jpeg
WhatsApp Image 2022-01-02 at 16.22.01.jpeg
WhatsApp Image 2021-12-30 at 14.22.19.jpeg

TOOLS EN METHODIEKEN
We vertrekken vanuit verschillende methodologische kaders, zoals Deep Democracy, Systemisch Werk, Embodiment en Verbindende Communicatie. Om ons lijf wakker te maken, gebruiken we oefeningen uit yoga, Movement Medicine en improvisatie.

TAAL

Onze werktaal is Nederlands, je kan je ook uitdrukken in het Frans of Engels.

ONZE PLEK

Op reis gaan en toch thuiskomen, dat is “Le Presbytère”. Le Presbytère is een mooi en luxueus gerenoveerde pastorij met veel karakter en alle comfort. Alle ruimtes zijn licht en aangenaam. Er is ook een grote tuin die we optimaal benutten bij goed weer.

Le Presbytère ligt op een prachtige locatie in de Gaumestreek, met zijn microklimaat de warmste plek in België. De groene omgeving nodigt uit tot stilte en rust. We voorzien tijd om te rusten, te wandelen, te fietsen, in de rivier te zwemmen of de abdij van Orval te bezoeken.

‘s Avonds is er vuur en sauna voor wie wil.  

BEGELEIDING
Fran en Cathelyne, al meer dan 30 jaar bevriend, begeleiden jou op deze zomerweek.
Beiden 48 en mama’s van tienerzonen en -dochters. Fran woont samen met haar man en hun 3 kinderen, Cathelyne is een alleenstaande mama van 2 kinderen. Cathelyne vindt Fran de avontuurlijke versie van zichzelf, terwijl Fran de helderheid en humor van Cathelyne apprecieert. Sinds een paar jaar kruisen ook hun professionele wegen en inspireren ze mekaar op een nieuwe manier. Ze zijn beiden gepassioneerd door Deep Democracy, die hen tools en kaders geeft om groepsprocessen te begeleiden en faciliteren, ook als het stormt. Door zelf te dansen, dagelijks yoga te doen en regelmatig "te zitten" kwamen ze de voorbije jaren dichter bij hun lijf en zichzelf. Die ervaring nemen ze graag mee in de zomerweek.

Chantal, zus van Cathelyne, zorgt voor een absoluut heerlijk vegetarische keuken.

Cathelyne_verfijnt_edited.jpg

CATHELYNE VAN OVERSTRAETEN
Communicatie is een echte passie en rode draad doorheen mijn persoonlijk en professioneel leven. 
Ik leg graag uit en spreek graag in het openbaar. Maar meer nog hou ik ervan om goed te luisteren en te bevragen. Ik heb de dingen graag helder. Ik benader mensen vanuit een open visier en sta open voor andere verhalen, visies en meningen. Hoezeer die ook van de mijne verschillen. Oordelen doe ik niet snel. Ontmoeting en gesprek zijn essentieel in mijn leven, naast stilte en natuur. Je kan mij vaak vinden in een koffiebar of met een podcast in de oren. Ik werk als communicatiemedewerker bij een vormingsorganisatie en ben freelance trainer in topics als communicatie, coachend leidinggeven, veerkracht. Meer weten?

WhatsApp Image 2022-01-02 at 16.11_edited.jpg

FRAN ASSELBERGHS
Op ontdekking gaan is de essentie van mijn bestaan. Ik zag veel van de wereld en werkte enkele jaren in Zambia. Ik besef wat het leven van je vraagt als minderheids-stem doordat ik een chronische ziekte heb en een zoon met ASS. Ik leerde dit -met vallen en opstaan- omarmen en zie het nu als een kracht in de begeleiding van groepen en individuen. Ik werk vanuit mijn intuïtie en laat graag alle stemmen naar boven komen, in mezelf en in groepen. Het opzoeken van diversiteit zie ik als een bron van creativiteit, wijsheid en schoonheid. Dingen die we vandaag zo hard nodig hebben. Ik werk als leaderships- en transitiecoach in een grote organisatie, en ben freelance trainer en procesbegeleider bij Hummus. Meer weten?

thumbnail_IMG_5118_edited.jpg

CHANTAL VAN OVERSTRAETEN

Koken en reizen vormen de kiem van mijn verhaal. Het reizen geeft me kookinspiratie en het koken laat me reizen! Koken brengt me rust en houdt me in balans.
In de zomerweek dragen we goed zorg voor onszelf en ons lijf. Daar wil ik graag aan bijdragen door licht, gezond en lekker te koken.
Verwacht je aan eten dat vol liefde is gemaakt, verrassend, hartverwarmend, gevarieerd en werelds: van Libanees, tot Aziatisch en Mediterraans.

Ook in het dagelijks leven sta ik achter de kookpotten en run ik met mijn partner Marie Tom en zijn Maten.

PRAKTISCH

 • Wanneer: van vrijdag 11 augustus tot vrijdag 18 augustus 10:00

 • Waar: Le Presbytère, Place du Curé Laurent 1, 6810 Chiny

 • Wie: deze retreat richt zich tot vrouwen

 • Prijs: nog te bepalen

 • Max. aantal deelnemers: 11.
  Je deelt een kamer met 1 of meerdere personen.

 

Je inschrijving is pas definitief na storting van het volledige bedrag binnen de 14 dagen na inschrijving.
Check hier de inschrijvings-en annuleringsvoorwaarden.

Heb je nog vragen? Graag nog wat meer info? Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen.
cathelyne@beheard.be of fran.asselberghs@gmail.com.

         

           

Fran: 0477 232 862 of Cathelyne: 0476 310 971

bottom of page