top of page

OP MAAT

BOUWSTEEN 2

PRESENTEREN

“People are not inspired to act on reason alone. The key is to unite an idea with an emotion,

which is best done through stories.”

Mogelijke invalshoeken afhankelijk van jouw nood en vraag.
 

Présence, embodiement en ruimtegebruik

Stem: volume, tempo, articulatie, intonatie, klemtonen

Mimiek en lichaamstaal

Ademhaling

Connectie en interactie met je publiek

Structuur

Storytelling

Een presentatie, een webinar, … dat klinkt nogal droog, vind ik zelf. Terwijl een project, een idee, een visie vaak ontstaat vanuit een passie, een nood of een verlangen.

Het is mijn ambitie om jou als spreker te brengen bij die passie en van daaruit je verhaal te vertellen. Op zo’n manier dat het publiek je authentieke passie voelt en geraakt wordt.

Zodat jouw verhaal inspireert en impact heeft.

Leren presenteren of er beter in worden, doe je het best door te oefenen. Verwacht je dus aan concrete oefeningen en heel gerichte feedback. Al doende krijg je zicht op jouw sterktes en presentatiestijl. Zo wordt duidelijk waar je nog meer op kan inzetten.

We kijken ook waar jouw groeimarge ligt en welke skills je verder kan ontwikkelen.

Ik reik je hierbij concrete handvaten aan.

“To express yourself as you are is the most important thing.”

Shunryu Suzuki

william-moreland-GkWP64truqg-unsplash2_e

Heel wat mensen vinden presenteren best spannend en gaan het daarom uit de weg. Als je gewoon wil 'informeren' is dat niet eens zo erg. Dan kan een informatieve tekst of brochure voldoende zijn of in elk geval een mooie start.
MAAR
Wil je je publiek ook inspireren, in beweging krijgen, overtuigen of zelfs transformeren dan moet je niet twijfelen: ga voor die presentatie. Met een presentatie als communicatietool -ook online- heb je goud in handen. Omdat er veel meer wordt overgedragen dan enkel woorden. Denk maar aan mimiek, oogcontact, de kadans van de stem. Aan verhaal, emotie en connectie.

Misschien frons je nu even de wenkbrauwen bij de gedachte aan al die slaapverwekkende, zielloze  presentaties die je zelf al bijwoonde?

 

I feel you, zoals ze zo mooi in het Engels zeggen. Maar het kan anders! En dit is meteen voor jou een opportuniteit: jij kan het verschil maken.

 

bottom of page